Kenmerken

Type:
Woonhuis

Bouwjaar:
1800

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
4

Perceeloppervlakte:
340 m2

Woonoppervlakte:
118 m2

Inhoud:
434 m3

Aanvaarding:
in overleg

Uw makelaar

De makelaar die alles van deze woning weet:

Chris Constant

Ook in deze omgeving

Westzaan
J.J. Allanstraat 405
J.J. Allanstraat 405 te Westzaan

Zaandam
Westzanerdijk 201
Westzanerdijk 201 te Zaandam

Zaandam
Oosterwerf 50
Oosterwerf 50 te Zaandam

Ilpendam
Meerkoetstraat 18
Meerkoetstraat 18 te Ilpendam

Weesp
Jan Prinsstraat 21
Jan Prinsstraat 21 te Weesp


Noorderhoofdstraat 79

1561AS Krommenie | € 375.000,- k.k.


Noorderhoofdstraat 79Vrijstaande woning gelegen aan open vaarwater in het centrum van Krommenie.

Heeft u altijd gedroomd om in een oude woning met veel karakter te wonen maar werd u tegen gehouden door het vele werk? Dan kunt u ons nu bellen voor een afspraak om deze woning te komen bezichtigen. Gebouwd in het begin van de 19e eeuw en de afgelopen jaren in haar glorie hersteld door een grote renovatie waarbij o.a. de fundering is vernieuwd en de gehele buitenmantel is gerepareerd/ vervangen. De ligging is prachtig in het centrum net buiten het winkelgebied. De achtertuin is maar liefst 20 meter diep en grenst aan open vaarwater. Er zijn 3 slaapkamers, 2 badkamers en een royale woonkamer met authentieke smuiger. Parkeerproblemen? Hier niet, er zijn namelijk 2 parkeerplaatsen op eigen grond.

Begane grond:
Entree in een lange hal met toegang tot de woonkamer met in het midden de prachtige smuiger. Het woongedeelte is bijna 55 m2 groot en is voorzien van 2 openslaande tuindeuren, veel ramen met roedeverdelingen, vliering met houten balustrade, een opvallend gave trap met kelder en een luxe open keuken. De uitstekende afwerking van de woning maar met name de houten trap, de vliering en het balkenplafond springen in het oog. In het achterhuis zijn 2 slaapkamers, een badkamer, apart toilet, de wasruimte en een diepe inbouwkast te vinden. Beide slaapkamers kunnen eenvoudig samengevoegd worden. Vanuit de slaapkamer is de enorme bergvliering te bereiken met de CV ketel (2012). De badkamer is voorzien van een inloopdouche en 2 wastafels. De achtertuin is ook vanuit de hal in het achterhuis bereikbaar.

Eerste verdieping:
Op deze etage is een open badkamer gerealiseerd met een 2 persoonsligbad en het 2e toilet. De ouderslaapkamer heef een goed formaat en een sfeervolle uitstraling door de schuine wanden. Er is een wastafel en een diepe inbouwkast. Het gehele dak is in 2012 geïsoleerd.

Tuin:
Het totale perceel meet maar liefst 340 m2 waarvan het grootste gedeelte tuin is. Naast de woning zijn er 2 parkeerplaatsen op eigen grond en een grote houten schuur met elektra (bouwjaar 2012). De achtertuin is 20 meter diep en 6 meter breed. De ligging is op het westen waardoor u op uw eigen steiger van de ondergaande zon kunt genieten. In uw boot hoeft u zich nooit te vervelen en kunt u varen waarheen u wilt.

Buurt:
De Noorderhoofdstraat is een gewilde locatie in het centrum van Krommenie. U wandelt zo het winkelgebied in met een grote verscheidenheid aan winkeltjes, barretjes en restaurants.. Het station ligt op een paar minuten fietsafstand. Met de auto bent u snel op de uitvalswegen richting Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en het strand.

Het betreft een rijksmonument (nummer 39952) gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw. In de monumentbeschrijving staat: houten huis met aan de straat een puntgevel met zijpilasters. Linksboven de (verplaatste) ingangsomlijsting met een gesloten balustrade met pilasters. X1X A. In 1989 is de fundering vernieuwd en is het binnenhuis geheel gerenoveerd. In 2012 zijn o.a. de volgende werkzaamheden uitgevoerd: buitenmantel, kozijnen, windveren, boeidelen, dakisolatie, leidingwerk, installaties, CV ketel en een nieuwe schuur. Dit onder toeziend oog van het Nationaal Restauratie Fonds. In 2018 is de gehele buitenzijde geschilderd.

Bijzonderheden:
- Rijksmonument
- Geheel gerenoveerd
- Vrijstaande woning
- Achtertuin van 20 meter diep aan open vaarwater
- Centrum van Krommenie
- 3 slaapkamers
- 2 badkamers
- 2 parkeerplaatsen
- Veel authentieke kenmerken
- Schilderwerk 2018
- Geen energielabel omdat het een monument betreft


Reageer direct!

Wilt u een bezichtiging of meer informatie? Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen spoedig contact met u op.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Brochure

Download de brochure van dit object:Aanmelden voor nieuwsbrief

Plattegrond

Begane grond
Eerste verdieping

Ook in deze omgeving

Krommenie
Wilhelminastraat 25
Wilhelminastraat 25 te Krommenie

Assendelft
Dorpsstraat 117
Dorpsstraat 117 te Assendelft

Assendelft
Dorpsstraat 34
Dorpsstraat 34 te Assendelft

Assendelft
Smeeke Ven 171 B
Smeeke Ven 171 B te Assendelft

Assendelft
Dorpsstraat 656
Dorpsstraat 656 te Assendelft