Kenmerken

Type:
Woonhuis

Bouwjaar:
1910

Aantal kamers:
7

Aantal slaapkamers:
4

Perceeloppervlakte:
7160 m2

Woonoppervlakte:
374 m2

Inhoud:
1048 m3

Aanvaarding:
in overleg

Uw makelaar

De makelaar die alles van deze woning weet:

Hans Schindeler

Ook in deze omgeving

Amsterdam (Noord)
Wieringerwaardstraat 301
Wieringerwaardstraat 301 te Amsterdam (Noord)


Poppendammergouw 32

1028AZ Zuiderwoude (Holysloot) | € 1.500.000,- k.k.


Poppendammergouw 32DE NOORDELIJKSTE PLEK VAN AMSTERDAM, op de grens met Waterland.
Wonen in stijl, wonen in rust, wonen om te genieten. Gelegen in de geliefde buitendorpen van Amsterdam in de volle natuur te midden van de weilanden in Zuiderwoude/ Holysloot. Onder de buitendorpen vallen o.a. Durgerdam, Ransdorp, Holysloot en Zuiderwoude. Daar waar zeldzame vogels overvliegen en u een zee van ruimte in en om uw woning heeft.

De karakteristieke bouw valt al van verre op. Het originele bouwjaar is 1910 maar het gehele object is in 1998 en 2004 gerenoveerd. Nog vorig jaar is het gehele pand weer perfect in de verf gezet. Het perceel is 1150m2 groot en onlangs is er nog 6010 m2 land bijgekocht. Het bijgekochte land is voorzien van drainage. In deze aanbieding is ook het royale gebruiksoppervlak zichtbaar. Het oppervlak is nog exclusief het bijgebouw/gastenverblijf. De afmetingen hiervan volgen later.

Aangekomen bij de woning bereikt u het perceel over een onderheide brug met een onlangs vernieuwd dek én met een elektrisch hekwerk over een slootje heen. Het hekwerk is uitgerust met een video­installatie. Het hekwerk inclusief het hekwerk voor de sloot is geheel gegalvaniseerd. Uw eigen oprijlaan heeft een carport voor 2 tot 3 auto’s. Deze carport is met pannen bedekt. U loopt langs het huis en heeft direct zicht op de heerlijke royale tuin met vergezichten en meerdere terrassen waar u volop kunt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Alvorens we het huis betreden heeft dit object nog een gastenverblijf/ au-pair­ruimte, met binnenin de mogelijkheid voor het creëren van een woon­ en slaapkamer. Natuurlijk is er warm en koud water en elektra.

Aan de achterzijde is de speelse bouw van meerdere delen met elkaar verbonden duidelijk te zien. Vrijwel overal heeft u dubbel glas en meerdere terrassen/kozijnen zijn v.v. elektrisch bedienbare zonneschermen. En zijn meerdere entrees mogelijk. Over het algemeen wordt de entree gebruikt van de aanbouw. Hierdoor betreedt u direct de royale woonkeuken. Op deze aanbouw is nog een royaal dakterras dat vanuit de hoofdslaapkamer te bereiken is. Vrijwel alle ruimtes die grenzen aan de achtertuin zijn v.v. openslaande deuren.

De woonkeuken is sfeervol met een fraai balkenplafond. De nog zeer functionele en nette keuken is v.v. diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken bereikt u de hal, die tevens bereikbaar is vanuit de officiële entree van de woning. Laten we vanaf hier verder gaan alsof we de woning weer betreden. We starten met het klompenhok/tochtportaal. In de hal treft u de meterkast aan met wel 11 groepen. De hal , voorzien van garderobekast, biedt toegang tot een logeerkamer en een badkamer die met elkaar verbonden zijn. In de badkamer treft u een wandcloset aan, de wastafel en de douche. De logeerkamer is v.v. een sfeervolle houten vloer.

Terug naar de hal en de toegang naar de gigantische woonkamer met meerdere zitgedeeltes en een fraaie open trap in het midden. Ooit was in dit gedeelte van de woning de stal gesitueerd. U kunt zich de ruimte wellicht al voorstellen. Heeft u uiteindelijk toch een slaapkamer tekort? Ook die kan hier eenvoudig gerealiseerd worden. Aan de andere zijde van de woonkamer heeft u vervolgens weer toegang tot een volgende hal. Deze hal biedt toegang aan de 2e badkamer (betegeling Villeroy & Boch) welke nu als natte cel in gebruik is voor o.a. de wasmachineaansluiting en een wastafel. Aan de overzijde van de hal treft u een kleine slaapkamer aan, ideaal als logeer/hobby of werkkamer. Tevens is er nog een slaapkamer met wastafel die toegang geeft tot het wijnhok. U treft hier karakteristieke details aan zoals meerdere stalraampjes. Deze slaapkamer zou zelfs in de toekomst kunnen dienen als inpandige garage. Het is aan u.

De eerste etage:
U komt vanuit de open trap in de woonkamer aan in een royale hal met aan weerszijden veel bergruimte middels schuifkasten. Ook hier treft u weer de sfeervolle balken aan in het plafond. Een losse trap biedt u hier nog de toegang tot een royale bergvliering. Vervolgens bereiken we de hoofdslaapkamer met het dakterras en meerdere Veluxramen. Deze slaapkamer is ook v.v. airconditioning. De directe toegang tot de 3e badkamer geeft zicht op het badmeubel, het ligbad, de douche met thermostaatkraan, het toilet en de verwarmingsradiator. Terug in de hal treffen we in een kast een hoogwaardige HR CV­ketel aan van Blauwe Engel uit 1998.

Wellicht wel één van de mooiste ruimte hebben we bewaard voor het laatst. Thans in gebruik als kantoorruimte. Een enorme kamer met vide en een nok van bijna 8 meter hoog. Dit kantoor kan uitstekend bedrijfsmatig gebruikt worden want het heeft een eigen opgang bij het balkon. Dakkapel met dakpannen geplaatst 2011. Komt deze ruimte u wellicht bekend voor op de foto’s. Bekijk gerust nog eens de film “het meisje met het rode haar, met Renee Soutendijk” en u zult weten waarom. De film is namelijk deels hier opgenomen. Een fraaie open trap biedt toegang tot de vide met tal van mogelijkheden. Welke mogelijkheden? Voor serieuze kandidaten maken we graag veel tijd vrij voor een uitgebreide rondleiding.


Reageer direct!

Wilt u een bezichtiging of meer informatie? Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen spoedig contact met u op.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Brochure

Download de brochure van dit object:Aanmelden voor nieuwsbrief

Plattegrond

Download als PDF
Download als PDF
Download als PDF

Ook in deze omgeving

Amsterdam (West)
Hoofdweg 308 I
Hoofdweg 308 I te Amsterdam (West)

Amsterdam (De Baarsjes)
Crynssenstraat 61 I
Crynssenstraat 61 I te Amsterdam (De Baarsjes)

Amsterdam (Nieuw West)
Burgemeester Hogguerstraat 677
Burgemeester Hogguerstraat 677 te Amsterdam (Nieuw West)

Amsterdam (Nieuw West)
Esther de Boer-van Rijkstraat 104 II
Esther de Boer-van Rijkstraat 104 II te Amsterdam (Nieuw West)

Amsterdam
Ruimzicht 169
Ruimzicht 169 te Amsterdam