Mijn favorieten

Oud west

U bent op zoek naar een echte specialist voor Amsterdam Oud-West. Een makelaar die specialist is zal u ook een hoop tijd besparen. Dat begint nu al. Stop gerust met zoeken want met Collectief Makelaarshaalt u kwaliteit, betrouwbaarheid, vakkennis en klantvriendelijkheid in huis. Heeft u verkoopplannen of aankoopplannen? Neem dan contact op met een echte buurtspecialist.Over Oud-West:
Dit stadsdeel omvat het stadgebied tussen Vondelpark, Singelgracht en Kostverlorenvaart, benevens de Spaarndammerbuurt; een gedeelte van de zogeheten negentiende-eeuwse gordel, doch grotendeels gebouwd in de eerste decennia van de 20ste eeuw.
De straten zijn er genoemd naar de negentiende-eeuwse letterkundigen, staatslieden en plaatsnamen rond de Zaanstreek en Noordzeekanaal.
Door de sloop van een aantal fabrieksgebouwen, doorrenovatie en door nieuw- en herbouw van woningen hebben grote delen in de jaren 1977-1987 een face lift gekregen.

Op dit moment wonen er 177 nationaliteiten in Oud-West, zonder dat dit een “zwarte buurt” is. De politiek in het stadsdeel houdt zich voornamelijk bezig met onschuldige plannen als het kappen van bomen en het aanleggen van separate fietspaden.

 . 

Oud-West kenmerkt zich als een levendige buurt op de hoek van het centrum. De toeristen weten dit stadsdeel niet of nauwelijks te vinden en hierdoor ontstaat er een soort van dorps karakter. Naast de keten-zaken die voornamelijk op de Kinkerstraat te vinden zijn, vindt u hier ook nog de kleinere winkels zoals; de bakker, groente zaken en dergelijke.

Op woon gebied is er veel diversiteit. Er zijn startersappartementen te vinden, maar ook door ontwikkeling en nieuwbouw woningen in het duurdere segment.

Aantal buurten uitgelicht:

Kinkerstraat:
Johannes Klinker (1765 – 1845), Nederlands dichter en advocaat in Amsterdam en Den Haag, daarna hoogleraar te Luik. Vertaalde werk van Shakespeare en Schiller. (bron: De naam van onze straat door J.A. Wiersma)

De Kinkerstraat, wie kent deze straat niet. Loopt vanaf de Elandsgracht tot aan de Postjesweg. Vroeger een straat waar hoog geblondeerde dames aan het winkelen waren, nu een straat voor elk wat wils.
De straat wisselt kledingwinkels af met telefoonwinkels, maar ook de bakker, slager en horeca. Bijvoorbeeld café Zola met haar fijne terras in de zon en aan het water. Verderop Gary’s Muffins en vele andere kleine eettentjes.

Natuurlijk moeten we de Ten Kate markt niet vergeten. Voor vers fruit, kaas en bloemen is dit een heerlijke markt. Niet zo druk als de Albert Cuypstraat, of de Dappermarkt, maar daarom juist een fijne markt.

Helmersbuurt en Overtoom:
De Overtoom was enkele jaren geleden niets meer dan een “snelweg” van de A10 naar het centrum. Na de jarenlange herinrichting van deze straat is het een leuke winkelstraat geworden. Volop interieurwinkels als: Hip wonen en Bloemfontijn. Maar ook scooter en fietsenzaken en veel horeca.
De Helmersbuurt is een fantastische locatie om te wonen. Uit de drukte in één van deze fijne straten. De eerste Constantijn Huygensstraat is een drukke, maar leuke straat met veel winkels en horeca. Een perfecte espresso in de Koffiesalon, een goede lunch in het Vlaamsch Broodhuys en een borrel in café Helmers of Zouk.

Natuurlijk mag het Vondelpark niet ontbreken. Ideaal om te sporten, of juist te ontspannen.Collectief Makelaars is uw makelaar voor Amsterdam Oud-West!