Mijn favorieten

Zuid

U bent op zoek naar een echte specialist voor Amsterdam Zuid? Een makelaar die een specialist is zal u ook een hoop tijd besparen. Dat begint nu al. Stop gerust met zoeken want met Collectief Makelaars haalt u kwaliteit, betrouwbaarheid, vakkennis en klantvriendelijkheid in huis. Heeft u verkoop- of aankoopplannen? Neem dan contact op met een echte buurtspecialist.


Oud-Zuid was van 1998 tot 2010 een stadsdeel van de gemeente Amsterdam in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Per 1 mei 2010 is het opgegaan in het nieuwe stadsdeel Amsterdam-Zuid.
In de volksmond spreken we nog steeds van de oude stadsdelen, aangezien het makkelijker is om voor een Amsterdammer om zo de juiste buurt en locatie aan te geven.


Oud-Zuid staat bekend om de diversiteit in de woningbouw. De Amsterdamse Schoolstijl heeft een groot aandeel hierin. Een prachtige stijl van bouwen die vooral goed zichtbaar is op het Minervaplein.

Het bekendste gedeelte van Oud-Zuid is de P C Hooftstraat. Maar vergeet ook niet de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat niet. Winkelstraten waar bekend- en onbekend Nederland graag gezien wordt en wil zien.

Het Vondelpark is een geliefde plaats voor de inwoners van Amsterdam wanneer het mooi weer is. Ook wordt dit park gebruikt om met de fiets het centrum in te gaan.


Collectief Makelaars is uw makelaar voor Amsterdam Oud-Zuid!