Mijn favorieten

Amsterdam Zuid-Oost

Makelaar Amsterdam Zuidoost
U bent op zoek naar een echte specialist voor dit gebied van Amsterdam dat tegenwoordig op gaat in stadsdeel Zuid Oost. Een makelaar die specialist is zal u ook een hoop tijd besparen. Dat begint nu al. Stop gerust met zoeken want met Collectief Makelaars haalt u kwaliteit, betrouwbaarheid, vakkennis en klantvriendelijkheid in huis. Heeft u verkoopplannen of aankoopplannen? Neem dan contact op met een echte buurtspecialist.


Over Amsterdam Zuidoost
Amsterdam-Zuidoost is een plaats en een stadsdeel van de gemeente Amsterdam Het stadsdeel Zuidoost werd ingesteld in 1987.
Zuidoost grenst niet aan de rest van de gemeente Amsterdam, maar wordt hiervan gescheiden door de gemeenten Ouder-Amstel (in het bijzonder het dorp Duivendrecht) en Diemen. Het wordt daarom ook wel als een afzonderlijke woonplaats gezien. Oorspronkelijk maakte het gebied deel uit van de landbouwgemeente Weesperkarspel. Toen in de jaren zestig werd besloten hier een nieuwe stad te bouwen, werd Weesperkarspel door de gemeente Amsterdam bijgestaan. Vervolgens werd het gebied op 1 augustus 1966 door Amsterdam geannexeerd. Voorafgaand aan de annexatie was afgesproken dat na 12 jaar (in 1978) dit gebied zou worden samengevoegd met de gemeente Ouder-Amstel. Die zag dat echter niet zitten en zodoende bleef het bij de gemeente Amsterdam horen. Het is daarmee het enige stadsdeel dat geen grenzen deelt met de rest van Amsterdam. De oudste wijk in het stadsdeel is de Bijlmermeer.


Buurten en wijken in Amsterdam-Zuidoost
• Amstel III / Bullewijk (kantoren/bedrijvengebied met de Amsterdam Arena en het AMC).
• Bijlmer; met de buurten Bijlmer-Centrum, D-buurt, F-buurt, H-buurt, E-buurt, G-buurt, K-buurt. In deze wijken loopt sinds 1992 (tevens het jaar van de Bijlmerramp) tot circa 2010 een grootschalig project voor stadsvernieuwing dat het aanzicht van het gebied ingrijpend heeft veranderd. Een belangrijk winkelcentrum is de Amsterdamse Poort. Iedere maandag en donderdag is er markt op het Anton de Komplein, waaraan ook het stadsdeelkantoor gevestigd is.
• Het dorpje Driemond, gelegen aan de samenvloeiing van Gein, Gaasp en Smal Weesp. Nabij het dorp bevindt zich het Volkstuinenpark Linnaeus.
• Gaasperdam; met de buurten Holendrecht, Nellestein, Reigersbos en Gein
• Venserpolder; dat in het noorden van stadsdeel Zuidoost ligt, tegen Diemen en Duivendrecht aan.
• Geldershoofd en Gravenstein; 2 grote flats met tussenliggend park in Amsterdam-Zuidoost.

Natuur & Recreatie
Zuidoost is het groenste stadsdeel van Amsterdam met prachtige natuur- en recreatiegebieden. U kunt er bijvoorbeeld picknicken, barbequen en zwemmen. En genieten van de natuur tijdens een wandeling of fietstocht.
Of beleef Zuidoost tijdens een Bijlmerlicious-wandeling. Genoeg te doen!