Mijn favorieten

IJburg

Makelaar Amsterdam IJburg
U bent op zoek naar een echte specialist voor dit gebied van Amsterdam dat tegenwoordig opgaat in stadsdeel Oost. Een makelaar die specialist is zal u ook een hoop tijd besparen. Dat begint nu al. Stop gerust met zoeken want met Collectief Makelaars haalt u kwaliteit, betrouwbaarheid, vakkennis en klantvriendelijkheid in huis. Heeft u verkoopplannen of aankoopplannen? Neem dan contact op met een echte buurtspecialist.


Over IJburg
IJburg is een woonwijk, deels in aanbouw, in het oosten van de gemeente Amsterdam. IJburg ligt in het IJmeer en bestaat uit eilanden. Er zijn dus veel bruggen nodig. De eerste brug, de Enneüs Heermabrug verbindt het Zeeburgereiland met het Steigereiland. De brug vormt de belangrijkste toegangspoort tot IJburg en wordt ook door de IJtram gebruikt.


In november 2002 kregen de eerste bewoners de sleutel overhandigd en zo betrokken de eerste bewoners hun huizen op het Haven- eiland West en de grote Rieteilanden. Inmiddels zijn er ook woningen in gebruik genomen op het Haveneiland en het Steigereiland. Er wonen vooral gezinnen met kinderen. Inmiddels is IJburg uitgegroeid tot een gewone Amsterdamse stadswijk met alle denkbare voorzieningen, zoals Winkelcentrum, Scholen en zelfs een eigen strand “Blijburg”.


Op IJburg komen diverse mogelijkheden om te sporten.
Sportvelden
Verspreid over de eilanden en in het Diemerpark worden vier veldsportlocaties aangelegd voor voetbal, tennis en hockey. In het Diemerpark zijn de eerste kunstgras voetbalvelden aangelegd voor FC IJburg. In totaal komen er vijf sportvelden, drie voetbalvelden en twee hockeyvelden. In de "ovaal" van het Theo van Goghpark is sportgras aangelegd voor recreatief gebruik. In het Ed Pelsterpark zijn een Johan Cruyf court en een skatebaan gerealiseerd.
Sport- en gymzalen
Op IJburg komen verschillende sport- en gymzalen. Overdag worden deze gebruikt door scholen uit de buurt, 's avonds staan ze open voor gebruik door volwassenen. De grootste sporthal van IJburg wordt momenteel gebouwd (blok 46b) op het Haveneiland. De sporthal is in 2011 klaar voor gebruik.
Watersport
Er is een verenigingshaven op het Haveneiland. De verenigingshaven is in juni 2009 geopend. Deze haven wordt geëxploiteerd door Watersportvereniging IJburg. Verder zijn er verspreid over IJburg diverse vrije aanlegplaatsen. Op het Zeeburgereiland wordt op termijn een grote commerciële jachthaven gerealiseerd


IJburg bestaat uit zeven eilanden.
Zeeburgereiland
Steigereiland
Haveneiland
Buiteneiland
Middeneiland
Strandeiland
Centrumeiland