Mijn favorieten

Volendam Edam

Makelaar Edam- Volendam
U bent op zoek naar een echte specialist voor de verkoop op aankoop van uw woning? Een makelaar die specialist is zal u ook een hoop tijd besparen. Dat begint nu al. Stop gerust met zoeken want met Collectief Makelaars haalt u kwaliteit, betrouwbaarheid, vakkennis en klantvriendelijkheid in huis. Marktkennis is natuurlijk van het grootste belang. Maar liefst drie van onze makelaars zijn woonachtig in Volendam. Heeft u verkoopplannen of aankoopplannen? Neem dan contact op met een echte buurtspecialist. Volendam heette oorspronkelijk Vollendam. Oorspronkelijk kwam hier de E of IJe, waaraan de plaats Edam lag, in de Zuiderzee. In 1357 groeven de Edammers een kortere verbinding tussen het Purmermeer en de Zuiderzee. Daarna werd voor de oude haven van Edam een dam aangelegd en de oude haven werd dichtgemaakt; vandaar Vollendam. Al snel vestigden zich hier boeren en vissers.
Tegenwoordig is Volendam een plaats met zo'n 21.000 inwoners. De toeristen komen van heinde en ver op zoek naar lang vergeten klederdracht en vissersboten. Daarnaast vinden ze ook souvenirwinkeltjes aan de haven en een boot die hen naar Marken kan brengen. En een bevolking die zich qua gebruiken en modebeeld onderscheidt van de rest van Nederland middels onder andere een kenmerkend dialect, het Volendam. Natuurlijk komen de toeristen ook voor de drie makelaars van Collectief Makelaars. Althans… laat ze dat gevoel lekker houden.


Bovenstaande foto is genomen in 1920.
Vreemd genoeg heeft Volendam altijd bekende Nederlanders geleverd. Niet alleen in de sport maar ook zeker uit de muziekindustrie zijn grote namen te noemen. De meest bekende is natuurlijk Jan Smit, Nick en Simon en de 3J’s.


Gescheiden door een groenstrook is Edam de naastgelegen plaats..
Edam. Samen met Volendam vormt Edam de gemeente Edam-Volendam. De stad telt ongeveer 7380 inwoners. De gehele gemeente Edam-Volendam telt 28.492 inwoners. Oorspronkelijk lag het aan het riviertje de Een heette het ook wel IJedam. Daar is ook Edam van afgeleid.